Sade Kek

Sade Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Sade Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Sıvı yağ ve sütü ek edip çırpma devam ediyoruz.
  3. Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  4. Fırın kabını yağlıyoruz ve karışımı yağladığımız fırın kabına ekliyoruz.
  5. Önceden ısıttığımız fırında 180°’de üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Sade Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kereviz Saplı Sebze Çorbası
Elmalı Glazürlü Kış Keki
Gerçek Tiramisu Nasıl Yapılır? – ( Tiramisu Tarifi – İtalyan Mutfağı )
Iced Cinnamon Dolce Latte
Elmalı Diyet Keki
Girit Usulü Bezelye
Hdabla | © 2025 |