Sade Kek

Sade Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta oda ısısında
  • 1 su bardağı şeker (100ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt (100ml)
  • 2.5 su bardağı un (100ml)
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya

Sade Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtlar ve şeker mixer ile 5 dk çırpılacak.
  2. Süt ve yağ ek edilip çırpma teli ile karıştırmaya devam edilecek.
  3. En son un kabartma tozu vanilin elenerek eklenecek.
  4. Yağlanıp unlanmış kek kalıbana karılımı döküp evvel ısıtılmış alt üst ayarda 180 derece 45dk pişirilecek.

Sade Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rus Salatası (Milföy Çanağında)
Siyah Mercimekli Erişte Çorbası (Mutlaka Deneyin)
Elmalı Kurabiye (Borcamda)
Kıymalı Kapya Biberli Taze Patates Yemeği
Patlıcan Öldürme
Mayasız Poğaça
Hdabla | © 2025 |