Sacda Mayalı Köy Ekmeği Tarifi

Sacda Mayalı Köy Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 kilo un
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar ılık su

Sacda Mayalı Köy Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel unumuzu leğenimizi eliyoruz daha sonra tuzunu mayasını ek ediyoruz ılık suyumuzu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. Ele yapışmayacak kıvamda olana kadar yoğuruyoruz.
  2. Üzerine örtüp 2 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Sacımızın altını yakıyoruz, ısınmasını bekliyoruz.
  4. Hamurumuz mayalandıktan sonra bezeler alarak merdane yardımıyla açıyoruz ince olması için elimizde büyütüyoruz ( bu tekniği yapamayanlar merdane yardımıyla da büyütebilirler)
  5. Daha sonra ısınan saçımızın üstüne hamurumuzu koyuyoruz göz göz olana kadar pişiriyoruz, çeviriyoruz ekmeğimiz pişene kadar birkaç kere çeviriyoruz pişen hamurumuzu alıyoruz afiyet olsun.

Sacda Mayalı Köy Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Puf Kabaran Üzümlü Cevizli Cupcake (Videolu)
Bekarlığa Veda Partisi Menüsü (10 Kişilik)
Yoğurtlu Brokoli Salatası
Haftasonu Kahvaltımız
Mücver
Mısırlı Bezelyeli Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |