Sacda Et Sote
Sacda Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram kuzu kuşbaşı
- 4 yeşil biber
- 5 diş sarımsak
- 10 büyük domates
- Tuz
- Kekik
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sacda Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağları saca alıp eritelim ve eti koyup kapak kapatalım. 15 dk rengi dönene kadar kavrulsun. Sonra yarım su bardağı su koyup tekrar orta ara karıştırarak kavuralım. Kekik ve tuzu atalım.
- Sarımsakları ve biberi ince doğrayıp suyunu çeken ete katalım.
- Biraz onlarla da kavurunca kabuklarını soyup ince doğradığımız domatesleri katalım. Domatesler uygunca eriyene kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼
Sacda Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









