Sacda Et Sote

Sacda Et Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram kuzu kuşbaşı
  • 4 yeşil biber
  • 5 diş sarımsak
  • 10 büyük domates
  • Tuz
  • Kekik
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sacda Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağları saca alıp eritelim ve eti koyup kapak kapatalım. 15 dk rengi dönene kadar kavrulsun. Sonra yarım su bardağı su koyup tekrar orta ara karıştırarak kavuralım. Kekik ve tuzu atalım.
  2. Sarımsakları ve biberi ince doğrayıp suyunu çeken ete katalım.
  3. Biraz onlarla da kavurunca kabuklarını soyup ince doğradığımız domatesleri katalım. Domatesler uygunca eriyene kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼

Sacda Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Kurabiye
Yağ Çekmeyen Pişi
Et Makinesinde Çiğ Köfte
Güveçte Lokum Gibi Etli Kuru Fasulye (Videolu)
Sodalı Köfte İçi Sulu Sulu Yumuşacık
İçli Köfte (Sivas Usulü)
Hdabla | © 2025 |