Rüzgar Gülü Tatlısı

Rüzgar Gülü Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 450 gram un (dikkatli ekleyin)
Şerbeti için;
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
Rüzgar Gülü Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm mazemeleri karıştıralım.
- Unu dikkatli ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz hafif sert olmalı.
- Hamuru tezgaha alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğuralım üzerini poşetle kapatıp on kakika kadar dinlendirelim.
- Hamur dinlenirken şerbetini hazırlayalım tencereye şeker ve suyu koyup hafif katı olana kadar kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Hamuru tezgaha alıp su böreği kalınlığında açıp isteğiniz bir pasta aparatıyla biçim verebilirsiniz.
- Hamuru kalıpla çikardiktan sonra orta katlarına parmağınızla hamurun ortasına su değdirip 3 adedini üst üste gelecek halde koyalım.
- Hepsini tıpkı biçimde yapıp bitirelim ve kızgın yağda orta ateşte kızartalım kızarırken orta kızmına bir oklava yardımiyla dagilmamasi için destekleyelim.
- Aynı formda yapıp bitirelim ve şerbete atalım ve çabucak alalım servis yapabilirsiniz süsleyerek afiyet olsun.
Not ;şerbet yapmak istemeyen daha hafif olmasını isterseniz bir fırça yardımıyla bal sürerekte servis yapabilirsiniz.
Rüzgar Gülü Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






