Russischer Zupfkuchen (Russian Pluck Cake)
Russischer Zupfkuchen (Russian Pluck Cake) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 150 gram margarin (erimiş/yumuşamış)
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta (oda ısısında)
- 2 yemek kaşığı kakao (daha koyu renk isterseniz 3-3,5 yemek kaşığı da koyabilirsiniz.)
- Bir paketten çok az eksik kabartma tozu
- 3 su bardağı kadar un
- 1 paket vanilya
Dolgu için:
- 3 yumurta (oda ısısında)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 400 gram labne (mutlaka suyu süzülmeli yoksa fazla cıvık olur)
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket vanilyalı puding tozu
- 60 gram beyaz çikolata (eritilmiş)
Russischer Zupfkuchen (Russian Pluck Cake) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak, un ve vanilya dışındaki tüm hamur gereçleri bir kaba koyulup karıştırılır.
- Daha sonra çok az un eklenir, karıştırılmadan üzerine vanilya koyulur, daha sonra karıştırılır.
- Kalan un da denetimli halde, karıştıra karıştıra eklenerek düzgün kıvamlı bir hamur elde edilir.
- Elde edilen hamurun yarısından biraz fazlası, yağlanmış kelepçeli kalıbın tabanına ve kenarlarına yayılır; tabana çatalla delikler açılır; kalan hamur bir kenarda beklemeye alınır. (ben 20 cm’lik kalıp kullandım).
- Dolguyu hazırlamak için yumurtanın akı ve sarısı başka kaplarda kırılır.
- Akı üzerinde köpükler çıkıncaya kadar karıştırılır.
- Üzerine sarısı eklenip tekrar karıştırılır.
- Diğer dolgu materyalleri eklenip son sefer karıştırılır.
- Hazır olan dolgu, kalıba dökülmüş hamurun içerisine transfer edilir.
- Daha evvelce kenara ayrılan hamur rastgele ufalanır ya da oval kesimlere bölünür; kenarlardan başlamak üzere dolgunun üzerine koyulur.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat kadar pişirilir. (ben alt üst fanlı ayar kullandım).
- Fırından çıktıktan sonra soğuması beklenir. Daha sonra kelepçeden çıkarılarak kesinlikle 1 gece buzdolabında bekletilir.
- Servis ederken isteğe nazaran pudra serpiştirilir.
Russischer Zupfkuchen (Russian Pluck Cake) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








