Rus Salatası (Milföy Çanağında)
Rus Salatası (Milföy Çanağında) Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 tane orta uzunluk patates
- 2-3 tane havuç
- 1 kase bezelye
- 1 küçük konserve mısır (1 su bardağı)
- 1 su bardağı kornişon
- 5 yemek kaşığı) mayonez
- 6 yemek kaşığı susuz yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 12 tane kare milföy
Rus Salatası (Milföy Çanağında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak havuçları ve patatesleri soyunuz ve küp küp doğrayınız ve bezelyelerle birlikte suda başlayınız kornişonlarıda doğrayınız.
- Sonra haşlanan havuç, bezelye ve patatesleri soğuduktan sonra içine kornişonları mısırı mayonez. Yoğurt ve tuzunu ekleyip hepsini güzelce karıştırınız.
- Diğer yanda milföyleri muffin kalıbının ardına fotoğrafta görüldüğü üzere köyünüz evvelden ısıtılmış 190 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
- Pişen milföylerin soğuduktan sonra tatlı kağıdıyla iç kısımlarına bastırınız hepsine tıpkı süreci yaptıktan sonra hazırlamış olduğunuz salatayı kaselere doldurunuz üzerine maydanoz ve mısırla süsleyiniz.
Not:Videolu tarifler için ınstagram sayfamı takip edebilirsiniz.
Rus Salatası (Milföy Çanağında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















