Rus Mutfağından Gusinye Lapki (Kaz Ayakları Kurabiyesi)

Rus Mutfağından Gusinye Lapki (Kaz Ayakları Kurabiyesi) Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağ
- 200 gram labne peynir
- 1.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Portakal yahut limon kabuğu rendesi
Üzeri için;
- Toz şeker (1 çay bardağı kadar)
Rus Mutfağından Gusinye Lapki (Kaz Ayakları Kurabiyesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağ ve labne peynir bir kaba alınıp karıştırılır.
- Üzerine denetimli olarak un ile tuz, vanilya,kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesi ile toz şeker eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur yarım saat buzdolabında bekletilir.
- Dinlenen hamur merdane ile açılıp yuvarlak kalıp ile kesilir. Su bardağı da olabilir.
- Yuvarlak modüller toz şekere bandırılıp ikiye katlanır tekrar toz şekere bulanıp ikiye katlanır ve tepsiye dizilir.
- 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.
Rus Mutfağından Gusinye Lapki (Kaz Ayakları Kurabiyesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





