Rus Mutfağından Gusinye Lapki (Kaz Ayakları Kurabiyesi)

Rus Mutfağından Gusinye Lapki (Kaz Ayakları Kurabiyesi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağ
  • 200 gram labne peynir
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Portakal yahut limon kabuğu rendesi

Üzeri için;

  • Toz şeker (1 çay bardağı kadar)

Rus Mutfağından Gusinye Lapki (Kaz Ayakları Kurabiyesi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağ ve labne peynir bir kaba alınıp karıştırılır.
  2. Üzerine denetimli olarak un ile tuz, vanilya,kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesi ile toz şeker eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Hamur yarım saat buzdolabında bekletilir.
  4. Dinlenen hamur merdane ile açılıp yuvarlak kalıp ile kesilir. Su bardağı da olabilir.
  5. Yuvarlak modüller toz şekere bandırılıp ikiye katlanır tekrar toz şekere bulanıp ikiye katlanır ve tepsiye dizilir.
  6. 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.

Rus Mutfağından Gusinye Lapki (Kaz Ayakları Kurabiyesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

3 Renkli Pasta
En Kolayından Yaş Pasta
Çok Lezzetli Elmalı Kereviz Salatası – Kolay Ve Pratik (Videolu)
Uzun Zamandır Görüşmediğiniz Yakın Arkadaş Grubu Çay Sofrası
Selme (Hasankeyf Helvası)
Haşhaşlı Revani
Hdabla | © 2025 |