Rulo Poğaça

Rulo Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Yeteri kadar un
Rulo Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü, suyu, şekeri ve mayayı bir tavaya alıp ılıtıyoruz.
- Kabın içine ılımış süt karışımı nı döktükten sonra sıvı yağ ve yumurtanın beyazını içine koyuyoruz.
- Ununu koyduktan sonra tuzu da ekleyerek güzelce yoğuruyoruz 1 saat dinlendiriyoruz.
- Dinlendikten sonra hamuru 2 ye bölüyoruz bir hamuru büyükçe açıyoruz tereyağ sürüyoruz ve zarf halinde katlayarak tekrar açıyoruz.
- Uzun uzun keserek rulo haline getiriyoruz. 180 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Rulo Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







