Rulo Pasta

Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 âdet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Krema için 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • İsteğe bağlı kremşanti (ekleyebilirsiniz daha hafif olur)

Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için; yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, karıştırın.
  3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ince bir halde yayın.
  4. 10-12 dk pişirin kek çok kızarmasın, ince kalsın.
  5. Krema için süt, un, nişasta, şeker ve yumurtayı tencereye ekliyoruz daima karıştırıyoruz.
  6. Koyulaşınca ocaktan alıyoruz. Vanilya ve tereyağını ekliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  7. Kek pişer pişmez fırın kağıdı ile çabucak rulo yapıyoruz ki çatlamasın bu türlü 1—2 dk bekletiyoruz.
  8. Soğuduktan sonra açıp kremayı sürüyoruz içine ben muz attım siz isterseniz çilekte damla çikolata da katabilirsiniz.
  9. Tekrar rulo yapıp buzdolabına soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca servis edebilirsiniz.……………. Afiyet olsun………………….

Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diyarbakır Çöreği
Pastane Tuzluları
İnci Kefalli Pilav Çevirme
Fit Browni Topları
Kabak Omlet (Diyet Tarif)
Mayalı Tatlı Poğaça
Hdabla | © 2025 |