İnci Kefalli Pilav Çevirme

İnci Kefalli Pilav Çevirme Tanımı İçin Malzemeler

Pilav için;

  • 1 su bardağı şehriyeli bulgur
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kaynar su

Dışı için;

  • 1 kg van balığı (inci kefali)
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

İnci Kefalli Pilav Çevirme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pilavı hazırlayalım, tencere sıvı yağ koyup,şehriyeli bulguru içine ekleyelim, biraz kavurup tuz kaynar su döküp ortasına bir kaşık tereyağı bırakıp kapağını kapatalım .Kısık ateşte pişirip kenara alalım.
  2. Balıkları yıkayıp yeterlice süzelim, kılçıklarını çıkaralım .
  3. Tuz, baharatlar ve mısır ununu karıştıralım, balıkları bu karışıma bulayıp yağlanmış borcama kenarlardan taşacak halde dizelim .
  4. Balıkların üzerine yarıya gelecek kadar pişirdiğimiz şehriyeli pilavdan koyup kenardan taşan balıkları üzerine kapatalım birkaç kesim tereyağı bırakıp sıvı yağ gezdirelim .
  5. 200 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkarıp dilimleyip servis yapabilirsiniz afiyet olsun🐟🐟.

İnci Kefalli Pilav Çevirme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dağılmayan Kayısı Reçeli
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dana Kavurma
Tavuk Şiş
Şipşak Dondurucudan Tavuk Döner
Mayalı Dereotlu Peynirli Poğaça
4 Malzeme İle Lavaş Ekmeği Tarifi (Videolu)
Pratik Peynirli Börek
Hdabla | © 2025 |