Rulo Pasta
Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Krema için;
- 500 ml süt
- 1 paket vanilya
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Arası için;
- Muz (başka bir meyve de olabilir )
Üzeri için;
- 1 poşet kremşanti
- 150 ml soğuk süt
Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk başta pastanın kremasını hazırlayalım. Tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm materyalleri koyarak yoğunlaşıncaya kadar karıştıralım. Piştikten sonra ocağın altını kapatalım. Vanilyayı ve tereyağını ekleyip karıştıralım. Pandispanya hazır oluncaya kadar soğumaya bırakalım.
- Pastamızın pandispanyası için; yumurtaları ve şekeri beyazlayana kadar mikser yardımı ile çırpalım. Sonra unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpalım.
- Tepsiye yağlı kağıt sererek hamuru her yeri eşit ince bir katman olacak halde yayalım. Eşit bir halde yayıldığından emin olalım ve evvelce ısıtılmış 170 derece fansız fırında yaklaşık 12 dakika pişirin.
- Kekimizi rulo yapmak için; kek pembeleştikten sonra diğer bir pişirme kağıdı üzerine karşıt çevirelim. Altındaki pişirme kağıdını soyalım. Kenarlarını bıçak ile keserek düzeltelim.
- Pastamızın kremasını sürelim. Hazırladığımız kremanın tamamını üzerine yayın. Sonra ortadan ikiye kestiğiniz muzu yahut öteki meyvelerden kremanın üzerine koyduktan sonra pişirme kağıdı ile rulo formunda sarabilirsiniz, böylelikle meyveli rulo pastalar yapabilirsiniz.
- Hazırlanan ruloyu güzelce soğuması için üzerini streçleyin, en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim.Pastanın üzerini kaplayarak süsleyelim. Pasta soğuduktan sonra kremşantiyi hazırlayarak kekin üzerini büsbütün kapatın. Fındık, hindistan cevizi ya da pasta şekerleri ile istediğiniz formda süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












