Rulo Pasta

Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kaynar su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 adet yumurta oda ısısında olması lazım
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı tam dolu nişasta
  • 2 yemek kaşığı kremşanti

Üzerine serpmek için;

  • Damla çikolata

Süsleme için;

  • 1 su bardağı orman meyvesi
  • Yarım su bardağı su 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle muhallebimizden başlayalım, yumurta ,nişasta ,şeker ,sütü bir kaba alalım uygunca karıştıralım .
  2. Ocağa alıp karıştırarak pişirelim, muhallebiyi düzgünce piştikten sonra vanilyayı ekleyip karıştıralım ve üzerine streç serip kenara alalım.
  3. Dört adet yumurtayı bir su bardağı toz şeker ile düzgünce çırpıyoruz köpük köpük olana kadar mikserin en yüksek devranında çırpıyoruz .
  4. İki yemek kaşığı su, iki yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz, karıştırmaya devam edelim güzelce karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek yumurtaları ekleyelim.
  5. Spatulayla ya da çırpıcıyla yavaş yavaş yumurtaları söndürmeden karıştıralım.
  6. Dıştan içe hakikat fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim harcınızı üzerine dökelim, bir hoş düzeltelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180°’de fırında 10 dakika pişirelim, 10 dakika kafidir çok fazla pişerse bu sefer kırılır başından ayrılmayalım muhakkak.
  8. Soğuyan kremayı çırpıcının en yüksek dönemi ile iki yemek kaşığı kremşanti ekleyelim yeterlice çırpalım çok güzel çırpılması lazım en az 5 dakika gerekli.
  9. Kremanın bir kısmını dilerseniz süsleme için ayırabilirsiniz.
  10. Kek piştikten sonra fırından çıkaralım soğumaya bırakalım ,kek soğuduktan sonra diğer bir yağlı kağıdın üzerine aykırı çevirelim ve üzerine kremayı sürelim.
  11. Damla çikolataları da serptikten sonra rulo biçiminde kıvıralım, kalan kremayı da üzerine biçim vermek isterseniz kullanabilirsiniz.
  12. Orman meyvelerini bir kaba alalım suyu ve nişastayı düzgünce bir karıştıralım meyvelerin üzerine dökelim.
  13. İki yeme kaşığı şekerimizi ekledikten sonra karıştıralım ve ocakta koyu bir kıvam alana kadar karıştıralım sıkma poşetini alıp üzerine istediğiniz hali verebilirsiniz.

Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Sirkeli Tuzlu Simit (Videolu)
Çikolatalı Cookie
Ispanaklı Kremalı Makarna
Profiterol
Restoran Usulü Mevsim Salata (Özel Sosuyla)
Bamya Çorbası (Konya Usulü)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet