Rulo Pasta

Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta (küçükse 4)
- 1 çay bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı ılık su
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Krema için;
- 2.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için; öncelikle yumurta beyazını ve sarısını farklı kaplarda yarım su bardağı şekerle çırpıyoruz.
- Çırptığımız yumurta sarısına sıvı yağ ve su ekleyip karıştırıyoruz. Söndürmeden çırpılmış yumurta beyazını ekliyoruz. Geriye kalan materyalleri ekleyip, karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye döküyoruz.
- 180 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz. Fazla kızarmaması lazım.
- Kreması için; tencereye bütün materyalleri koyup pişiriyoruz. Soğuduktan sonra blendırdan geçiyoruz.
- Pişen keki yağlı kağıtla birlikte rulo halinde sarıyoruz. Soğuduktan sonra keki açıp, içine muhallebi sürüyoruz.
- Muzu ikiye bölüp içine diziyoruz. Rulo hali veriyoruz. Buzdolabında 1 gün bekletiyoruz. Servis yaparken istediğimiz halde süslüyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️
Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








