Rulo Mücver

Rulo Mücver Tanımı İçin Malzemeler

Mücver için;

  • 3 tane orta uzunluk kabak
  • 2 tane havuç
  • 3 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı tuz ( peynirin tuzuna nazaran ayarlayabilirsiniz) yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Pulbiber
  • Kekik
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • 2 yemek kaşığı susam

Pişirmek için:

  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için:

  • 3-4 yemek kaşığı labne peyniri
  • Yarım demet roka
  • 200 gram haşlanmış tavuk göğsü
  • Yarım kuru soğan ( mor soğan tavsiye ederim bende yoktu olağan soğan kullandım)
  • Biraz tuz
  • Bir kaç damla limon suyu

Rulo Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle havucu ve kabağı soyup rendeleyelim, suyunu sıkalım derin bir kaba alalım.
  2. Yulaf ezmesini robottan geçirelim, üzerine ek edelim.
  3. Diğer gereçleri ekleyip karıştıralım ,tepsiye yağlı kağıt serelim onuda biraz yağlayıp ,harcı üzerine yayalım ,tekrar üzerine zeytinyağı gezdirelim.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika denetimli pişirelim, oda sıcaklığına gelince öteki bir kağıda zıt çevirelim.
  5. Üstteki kağıdı çıkaralım, üzerine evvel labne peyniri sürelim, üzerine roka yapraklarını serpelim ,haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsünü serpelim ,soğanı ince dilimleyip onlarıda üzerine serpelim, biraz tuz serpip limon suyu ekleyelim.
  6. Altındaki kağıt yardımıyla rulo biçiminde saralım dilimleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Rulo Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşili Mercimek Yemeği (Kara Şimşek)
Tepsi Köftesi
İçi Dolgulu Kalburabastı
Kakaolu Kurabiye Tarifim
Sebzeli Poğaça
Alman Pastası
Hdabla | © 2025 |