Rulo Mücver
Rulo Mücver Tanımı İçin Malzemeler
Mücver için;
- 3 tane orta uzunluk kabak
- 2 tane havuç
- 3 tane yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 100 gram beyaz peynir
- 1 çay kaşığı tuz ( peynirin tuzuna nazaran ayarlayabilirsiniz) yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Pulbiber
- Kekik
- 2 yemek kaşığı keten tohumu
- 2 yemek kaşığı susam
Pişirmek için:
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcı için:
- 3-4 yemek kaşığı labne peyniri
- Yarım demet roka
- 200 gram haşlanmış tavuk göğsü
- Yarım kuru soğan ( mor soğan tavsiye ederim bende yoktu olağan soğan kullandım)
- Biraz tuz
- Bir kaç damla limon suyu
Rulo Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle havucu ve kabağı soyup rendeleyelim, suyunu sıkalım derin bir kaba alalım.
- Yulaf ezmesini robottan geçirelim, üzerine ek edelim.
- Diğer gereçleri ekleyip karıştıralım ,tepsiye yağlı kağıt serelim onuda biraz yağlayıp ,harcı üzerine yayalım ,tekrar üzerine zeytinyağı gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika denetimli pişirelim, oda sıcaklığına gelince öteki bir kağıda zıt çevirelim.
- Üstteki kağıdı çıkaralım, üzerine evvel labne peyniri sürelim, üzerine roka yapraklarını serpelim ,haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsünü serpelim ,soğanı ince dilimleyip onlarıda üzerine serpelim, biraz tuz serpip limon suyu ekleyelim.
- Altındaki kağıt yardımıyla rulo biçiminde saralım dilimleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Rulo Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















