Rulo Kebap

Rulo Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım demet dereotu yahut maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 3 diş sarımsak
  • Zeytinyağ
  • 6 adet lavaş
  • Yoğurt

Sos için:

  • 2 adet soyulmuş derisiz domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Rulo Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaseye kıyma, küp küp doğranmış soğan ve biberleri ekleyin.
  2. Küçük doğranmış sarımsak ve dereotu ekleyelim.
  3. Baharatlı ekleyip karıştıralım.
  4. Hazır harçtan lavaşların üzerine yerleştirin.
  5. Lavaşı rulo halinde sarın ve 3-4 cm genişliğinde kesip fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Ruloların üzerine zeytinyağı sürüp evvelce 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
  7. Sos için bir tencerede tereyağı eritip domatesi ekleyin, yumusayıncaya kadar pişirin.
  8. Tuz, karabiber ekleyin ve blenderden geçirin.
  9. Servis tabağına 3 yemek kaşığı yoğurt sürün pul biber serpin üzerine ruloları yerleştirin, üzerine domates sosu dökün. Afiyet olsun.

Rulo Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Akşam Yemeği Menümüz
Cheesecake
Çıtır Çıtır Kornet Tatlısı
Bonibon Kurabiye
Tencerede Köfte Patates Tarifi
Susam Kavurma (Kunci)
Hdabla | © 2025 |