Rulo El Açması Pratik Baklava Bol Cevizli

Rulo El Açması Pratik Baklava Bol Cevizli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • 1 fiske tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un
  • 3 bardak kadar

Ara katlar için ;

  • 1 büyük kase nişasta
  • İri kıyılmış ceviz

Üzerine;

  • 200 gram erimiş tereyağ

Şerbet için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2/5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Rulo El Açması Pratik Baklava Bol Cevizli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru tüm gereçleri yumurta ,süt ,sıvı yağı, su ,tuz ,sirke tüm sıvıları çırpın, azar azar un ek edin ,kıvamı hafif sert olsun yoğuralım .
  2. Sonra hamuru evvel ikiye bölüp her iki parçayı 6 şarlı bezelere bölüp tabak büyüklüğünde açıp her katın arasana nişasta serpin.
  3. Altı yufkadan oluşan 2 adet yufla hazlayalım.
  4. Sonra bu altılı yufkayı açabildimiz kadar açıp inceltelim.
  5. Güzelce inceldiği vakit ortadan ikiye bölelim ve üzerine ceviz serpelim.
  6. Yufkanın dar olan kısmından başlayıp 2 parmak kalınlığında katlayıp rulo haline saralım fırın tepsisine koyup 1 ter santim kalınlığında kesip erimiş tereyağı üzerine güzelce döküyoruz.
  7. 170 derece fırında 1 saat pişiriyoruz.
  8. Şerbeti su ve şekeri kaynamaya başladıktan sonra limon ekleyip orta ateşte 15 dakika kadar kaynatıyoruz ,tatlı fırından çıkıp birinci sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti döküp afiyetle yiyoruz.

Rulo El Açması Pratik Baklava Bol Cevizli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Garnitür Tarifi | Et Ve Balıkların Yanına Yakışan Muhteşem Lezzet (Videolu)
Fellah Köftesi
Etli Keşkek
Revani Tarifim (Kesinlikle Favoriniz Olacak)
Köz Meze
Fırında Baget Kanat
Hdabla | © 2025 |