Rulo Buzluk Böreği

Rulo Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 maden suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 kabartma tozu

İç gereci için;

  • 5 adet haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 büyük soğan
  • Tuz
  • Pul biber karabiber

Rulo Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sosumuz için; tüm gereçleri karıştırıyoruz.
  2. İç gereç için patateslerimizi haşlayıp eziyoruz.
  3. Tavamıza yemeklik doğradığımız soğanlarımızı alıp az yağla kavuruyoruz. Akabinde salça ve baharatları da ekleyip kavuruyoruz altını kapatıyoruz.
  4. Ezdiğimiz patatesleri soğanla harmanlıyoruz dilerseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz.
  5. Tezgaha yufkayı serip sosumuzu her tarafına yayıyoruz akabinde patatesli harçtan serpiyoruz tüm yufkaları üst üste bu halde yapıyoruz.
  6. Yufkamızın kenarlarını içe katlayıp sarıyoruz rulo haline gelen yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz streçleyip buzluğa kaldırıyoruz.
  7. Buzluktan çıkarınca hafif kesilebilir kıvama gelene kadar bekletiyoruz akabinde bir parmak kalınlığında kesip tepsiye diziyoruz.
  8. Üzerine daha evvelce içi için hazırladığımız sostan hazırlayabilirsiniz dikerseniz de yumurta sarısı yalnız sürebilirsiniz. Son olarak susam da serpip fırına yolluyoruz 🌸.

Rulo Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu
Kıymalı Leziz Kabak Dolması
Çerkez Yemeği (Gıbın Mantısı)
Çemen (Kahvaltıya 5 Dakikada Şahane Bir Lezzet)
Tavuk Kebabi
Tavada Sebzeli Yulaf Börek
Hdabla | © 2025 |