Rulo Buzluk Böreği
Rulo Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 1 maden suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 kabartma tozu
İç gereci için;
- 5 adet haşlanmış patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 büyük soğan
- Tuz
- Pul biber karabiber
Rulo Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sosumuz için; tüm gereçleri karıştırıyoruz.
- İç gereç için patateslerimizi haşlayıp eziyoruz.
- Tavamıza yemeklik doğradığımız soğanlarımızı alıp az yağla kavuruyoruz. Akabinde salça ve baharatları da ekleyip kavuruyoruz altını kapatıyoruz.
- Ezdiğimiz patatesleri soğanla harmanlıyoruz dilerseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz.
- Tezgaha yufkayı serip sosumuzu her tarafına yayıyoruz akabinde patatesli harçtan serpiyoruz tüm yufkaları üst üste bu halde yapıyoruz.
- Yufkamızın kenarlarını içe katlayıp sarıyoruz rulo haline gelen yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz streçleyip buzluğa kaldırıyoruz.
- Buzluktan çıkarınca hafif kesilebilir kıvama gelene kadar bekletiyoruz akabinde bir parmak kalınlığında kesip tepsiye diziyoruz.
- Üzerine daha evvelce içi için hazırladığımız sostan hazırlayabilirsiniz dikerseniz de yumurta sarısı yalnız sürebilirsiniz. Son olarak susam da serpip fırına yolluyoruz 🌸.
Rulo Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















