Rulo Börek

Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 100 ml sıvı yağ
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 500 gram patates
  • 10 gram tereyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 10 gram tuz
  • 10 gram pul biber
  • 10 gram karabiber

Sosu için;

  • 150 gram süt
  • 1 adet yumurta
  • 50 gram sıvı yağ

Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış patatesleri bir kaseye alın, üzerine 1 kaşık tereyağını ve doğranmış maydanozu ekleyin çatalla güzelce ezin.
  2. Ezdiğiniz patateslerin üzerine 1 adet yumurtayı ,1 su bardağı sütü ve kaşarı koyun güzelce karıştırın.
  3. Hazırladığınız karışım iç harcımız olacak.
  4. 1 adet yufkayitezgaha serin üzerine iç harcından 3-4 kaşık koyup yufkanın üzerine yayın akabinde ikinci yufkayı üzerine serin iç harcını üzerine yayın beş yufka bitene kadar bu süreci yapın .
  5. Ardından kenarlardan katlayarak rulo biçiminde sarin (iç harcı cıvık olduğu için yufkaları yumuşatacaktır o yüzden dikkatli bir formda sarin)
  6. Rulo formunda sardığınız böreği üç eşit modüle bölün poşetlere koyun dolapta bu halde bir saat bekletin. (çok yumuşak olduğu için kesmeniz güç olacaktır bir saat dolapta bekleyince çok hoş dilimleyebilirsiniz)
  7. Börekleri dolaptan aln birer santim kalınlığında kesin tepsiye dizin, üzeri için sosu karıştırıp sürün ,önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.

Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kayseri Yağlaması
Süt Helvası
Çıtır Tavuk
Elmalı Kurabiye
Pırasa Stoklarını Tüketecek Tuzlu Kek Tarifi
Karnabaharlı, Havuçlu Lorlu Kaşık Dökmesi
Hdabla | © 2025 |