Rulo Börek
Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 100 ml sıvı yağ
- 100 gram kaşar peyniri
- 500 gram patates
- 10 gram tereyağı
- Yarım demet maydanoz
- 10 gram tuz
- 10 gram pul biber
- 10 gram karabiber
Sosu için;
- 150 gram süt
- 1 adet yumurta
- 50 gram sıvı yağ
Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış patatesleri bir kaseye alın, üzerine 1 kaşık tereyağını ve doğranmış maydanozu ekleyin çatalla güzelce ezin.
- Ezdiğiniz patateslerin üzerine 1 adet yumurtayı ,1 su bardağı sütü ve kaşarı koyun güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız karışım iç harcımız olacak.
- 1 adet yufkayitezgaha serin üzerine iç harcından 3-4 kaşık koyup yufkanın üzerine yayın akabinde ikinci yufkayı üzerine serin iç harcını üzerine yayın beş yufka bitene kadar bu süreci yapın .
- Ardından kenarlardan katlayarak rulo biçiminde sarin (iç harcı cıvık olduğu için yufkaları yumuşatacaktır o yüzden dikkatli bir formda sarin)
- Rulo formunda sardığınız böreği üç eşit modüle bölün poşetlere koyun dolapta bu halde bir saat bekletin. (çok yumuşak olduğu için kesmeniz güç olacaktır bir saat dolapta bekleyince çok hoş dilimleyebilirsiniz)
- Börekleri dolaptan aln birer santim kalınlığında kesin tepsiye dizin, üzeri için sosu karıştırıp sürün ,önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







