Rizemin Mısır Ekmeği
Rizemin Mısır Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 10 su bardağı mısır unu
- Yarım su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı sıcak su
Rizemin Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağ ve su hariç tüm gereçler kaba alınır tahta kaşıkla karıştırılır. Unun ortası havuz biçiminde açılır sıvı yağın tamamı sıcak sudan da 1 bardak eklenir. Kenarlardan içeri un ala ala karıştırılır. El yakmayacak kadar sıcak su olmalı.
- Yavaş yavaş kalan su ek edilerek kıvam aldırılır. Kurabiye hamurundan daha cıvık bir kıvama gelmeli. Kıvam alan hamur el ile yoğrulmaya devam edilir.
- 4-5 dk yoğurulduktan sonra tepsiye ya da borcama dökülür. Yaklaşık 30 cm çapında olmalı. Elle bastırılarak düzeltilir. Bıçakla üstüne hal verilir. Tahta kaşığın gerisi ile çizikler belirginleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat 15 dk pişirilir. Afiyet olsun.
Rizemin Mısır Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






