Rizemin Mısır Ekmeği

Rizemin Mısır Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı sıcak su

Rizemin Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı yağ ve su hariç tüm gereçler kaba alınır tahta kaşıkla karıştırılır. Unun ortası havuz biçiminde açılır sıvı yağın tamamı sıcak sudan da 1 bardak eklenir. Kenarlardan içeri un ala ala karıştırılır. El yakmayacak kadar sıcak su olmalı.
  2. Yavaş yavaş kalan su ek edilerek kıvam aldırılır. Kurabiye hamurundan daha cıvık bir kıvama gelmeli. Kıvam alan hamur el ile yoğrulmaya devam edilir.
  3. 4-5 dk yoğurulduktan sonra tepsiye ya da borcama dökülür. Yaklaşık 30 cm çapında olmalı. Elle bastırılarak düzeltilir. Bıçakla üstüne hal verilir. Tahta kaşığın gerisi ile çizikler belirginleştirilir.
  4. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat 15 dk pişirilir. Afiyet olsun.

Rizemin Mısır Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Patates Eşliğinde Çöp Şiş
Sürpriz Dolgulu Çıtır Tavuk Rulolar
Tavuklu Nohut Yemeği
Börek Tadında Fırında Karnabahar
Muzlu Magnolia
Fırında Kuzu Pirzola
Hdabla | © 2025 |