Revani Tatlısı

Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz daha sonra karıştırma kabımıza yumurta ve şekeri alıp uygunca çırpıyoruz.
- Karışımın üzerine sıvı yağımızı yoğurdumuzu ekleyip karıştırıyoruz irmik, un, vanilya, kabartma tozunu koyuyoruz ve karıştırıyoruz hamurumuzu orta uzunluk bir tepsiye boşaltıp 170 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
- Kekimiz piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca dilimlenir soğuk şerbet eklenir dinlenmeye bırakılır.
- 2 saat sonra çıkarılıp servis yapılır isteğe nazaran üzerine ceviz krema hindistan cevizli vb. Konup servis yapılabilir afiyet olsun.
Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








