Revani Tatlısı

Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu

Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz daha sonra karıştırma kabımıza yumurta ve şekeri alıp uygunca çırpıyoruz.
  2. Karışımın üzerine sıvı yağımızı yoğurdumuzu ekleyip karıştırıyoruz irmik, un, vanilya, kabartma tozunu koyuyoruz ve karıştırıyoruz hamurumuzu orta uzunluk bir tepsiye boşaltıp 170 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
  3. Kekimiz piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca dilimlenir soğuk şerbet eklenir dinlenmeye bırakılır.
  4. 2 saat sonra çıkarılıp servis yapılır isteğe nazaran üzerine ceviz krema hindistan cevizli vb. Konup servis yapılabilir afiyet olsun.

Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Steak Burger
Tahinli Pankek
Taze Fasulye Kavurması
5 Dakikada Kahvaltı Keyfi En Pratik Sucuklu Yumurta Tarifi (Türk Mutfağı) (Videolu)
Patatesli Yemek
Bisküvili Muzlu Piramit Pasta
Hdabla | © 2025 |