Revani
Revani Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Şerbet için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı yahut ceviz içi
Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şekeri ve suyu bir tencereye alın, karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar kaynatın.
- Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın, sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Yumurtaları ve şekeri bir kapta mikserle köpürene kadar çırpın.
- Süt, sıvı yağ (ve limon kabuğunu isteğe bağlı)ekleyip karıştırın.
- Un, irmik, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Fırını 180°c’ye ısıtın.
- Yağlanmış bir borcama karışımı dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün.
- Şerbeti düzgünce çekmesi için en az 1 saat dinlendirin.
- Üzerine hindistan cevizi yahut antep fıstığı serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😋😋😋.
Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















