Revani

Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 3 su bardağı tozşeker
- 4 su bardağı su
Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tatlının şerbetini yaparak başlayın, küçük bir tencereye şekeri ve suyu koyup pişirmeye başlayın ,kaynamaya başladıktan sonra altını kısın şerbetiniz kıvam almaya başlayınca altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup güzelce çırpın .
- Daha sonra başka bütün gereçleri ekleyip yavaş yavaş karıştırıp yağladığınız borcama dökün.
- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin.
- Kek piştikten sonra şerbet soğuk kek sıcak olacak formda şerbeti üzerine dökün bir saat dinlendirip istediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz yapanlara afiyet olsun 🌸.
Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
