Revani

Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su

Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tatlının şerbetini yaparak başlayın, küçük bir tencereye şekeri ve suyu koyup pişirmeye başlayın ,kaynamaya başladıktan sonra altını kısın şerbetiniz kıvam almaya başlayınca altını kapatıp soğumaya bırakın.
  2. Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup güzelce çırpın .
  3. Daha sonra başka bütün gereçleri ekleyip yavaş yavaş karıştırıp yağladığınız borcama dökün.
  4. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin.
  5. Kek piştikten sonra şerbet soğuk kek sıcak olacak formda şerbeti üzerine dökün bir saat dinlendirip istediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz yapanlara afiyet olsun 🌸.

Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Malzemeli Fit Hurma Topları
Pankek Tarifi
Tahin Pekmezli Muhallebi
Mantarlı Tavuklu Makarna
San Sebastian (Damakta Kalan Lezzet)
Tane Tane Gün Kısırı
Hdabla | © 2025 |