Revani

Revani Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1.5 su bardağı irmik
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için :
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 3-4 damla limon suyu
Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlayın, mümkünse buzdolabında bir saat beklesin.
- Küçük bir tencereye şekeri ve suyu koyun, orta ara karıştırarak pişirin( yaklaşık 15 dakika- kısık ateş).
- Ocaktan almaya yakın içine birkaç damla limon suyunu da ekleyin. 1-2 dakikada bu formda kaynatın. Ocaktan alın soğusun.
- Fırını 170 dereceye ayarlayın.
- Kare borcamı margarinle yağlayın.
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
- Diğer tüm gereçleri de bu karışıma ekleyin, bir mühlet daha çırpın.
- Harcı yağlanmış borcama dökün ve evvelce ısıtılmış fırına verin, yaklaşık 35 dakika pişsin.
- Pişen kekin birinci sıcağı çıktıktan sonra ( 5 dakika kâfi ) soğuk şerbeti üzerine dökün.
- Yaklaşık 2 saat buzdolabında dinlensin, dilerseniz üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Not: kek birinci çıktığında fazla kabarmamış olabilir. Şerbetini çektikten sonra şişecektir. Kaygı etmeyin. ☺️.
Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




