Restaurant Günlükleri Patlıcan Musakka Tarifi

Restaurant Günlükleri Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo patlıcan
- Yarım kilo kıyma
- 4 adet çarliston biber
- 2 adet kapya biber
- 2 adet soğan
- 1 adet domates
- 3 yemek kaşığı salça
Restaurant Günlükleri Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 kilo patlıcanı alacalı bir biçimde soyuyoruz patlıcanları büyük küpler halinde kesip yağ da güzelce kızartıp, kenara alıyoruz.
- Diğer bir tavaya kıymamızı alıyoruz suyunu çektikten sonra içine bir adet doğradığımız soğanı ekleyip güzelce pişiriyoruz.
- Sonra fırın tepsisinin içine evvel patlıcanları sık bir formda diziyoruz sonra üzerine pişirdiğimiz kıymayı eşit bir biçimde dağıtıyoruz. Tıpkı süreci bir kat daha yapabiliriz.
- Küçük bir sos tenceresine 3 yemek kaşığı salçayı güzelce kavurup üzerine çok az karabiber çok az pul biber ekleyip, düzgünce kızdırıyoruz.
- Sonra üzerine su ek edip, homojen bir kıvam almasını sağlıyoruz sosumuzda hazır olduktan sonra musakkamızın üzerine eşit bir biçimde dağıtıyoruz üzerine bir kapya biber, 1 çarliston biber ve 1 adet domatesle dilediğimiz üzere süsleyip fırına atıyoruz.
Not:Bu tanımın daha pratik olmasını isterseniz ve sonraki güne ağır konuklarınız varsa bu sizin için nitekim çok büyük bir kurtarıcı olacaktır bir gün evvelden patlıcanlarınızı kızartıp kenara alabilirsiniz ve alışılmış kıyma harcınızıda kenara alabilirsiniz sonraki güne sizin için hem daha pratik hem de daha lezzetli olacaktır deneyenlere şimdiden afiyet olsun:).
Restaurant Günlükleri Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

