Renkli Patates Salatası
Renkli Patates Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 kutu konserve mısır
- 7–8 adet kornişon turşu
- Bir kaç kısım dereotu
Sosu için;
- 1,5 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı mayonez
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Yarım limonun suyu
Renkli Patates Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun, küp küp doğrayın.
- Soğanı ve kapya biberi doğrayın. Havuçları rendeleyin.
- Tavayı yağlayıp sırasıyla evvel soğanı, sonra kapya biberi, en son da rendelenmiş havuçları soteleyin.
- Turşuları minik küpler halinde doğrayın. Dereotunu ince ince kıyın.
- Doğranmış patatesleri geniş bir karıştırma kabına alın.
- Patates, sotelenmiş sebzeler, mısır, turşu ve dereotunu birebir kaba ekleyin.
- Ayrı bir kasede yoğurt, mayonez, limon suyu, tuz ve baharatları karıştırın.
- Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine dökün, yeterlice harmanlayın.
- Salata servise hazır. Afiyet olsun.
Renkli Patates Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








