Reçelli Kurabiye
Reçelli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ yada margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2.5 -3 su bardağı un
Üzeri için;
- Sevdiğiniz her reçel olur
Reçelli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ, sıvıyağ, pudra şekeri ve yumurtayı yoğurma kabına al karıştır.
- Vanilya kabartma tozu ve unu azar azar ekle ele yapışmayan bir hamur yoğur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopar yuvarla tepsiye aralıklı diz kaşık yada parmağınla bastır çukur oluştur.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 20 dakika pişir hafif kızarsın.
- Sevdiğin reçelden 2 yemek kaşığı kadar blenderla püre haline getir.
- Pişen birinci sıcağı çıkan kurabiyelerin çukurlarına azcık reçelden koy. Soğumaya bırak afiyet olsun.
Reçelli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






