Reçelli Cheescake

Reçelli Cheescake Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram labne peyniri
- 200 ml krema
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 4 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Alt tabanı için:
- 2 paket yulaflı bisküvi (262 gr)
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı fındık
- Yarım çay bardağından biraz az süt (50 ml)
Üzerinin sosu için:
- 1 su bardağı böğürtlen reçeli
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı su (125 ml – nişastayı eritmek için)
- 1 paket vanilya
Reçelli Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Böğürtlenli cheesecake’in alt tabanı için öncelikle yulaflı bisküvi ve fındığı rondoya alarak kum üzere olana kadar rondoyu çalıştıralım.
- Hazırladığımız bisküviyi uygun bir kaba aktaralım. Üzerine süt ve eritilmiş tereyağını ekleyerek tüm gereçleri güzelce karıştıralım.
- Kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdını yerleştirelim.
- Hazırladığımız bisküvili harcı kalıba boşaltalım ve kaşıkla bastırarak sıkıştıralım.
- Kremamızı hazırlayana kadar tatlımızın tabanını buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Kreması için uygun bir kasede sıvı kremayı mikserle çırpalım.
- Labne peynirini de farklı bir kap içerisinde çırptıktan sonra kremayı üzerine ek edelim.
- Üzerine şekeri de ekleyelim ve şeker eriyene kadar güzelce çırpalım.
- Kremamızı çırparken bir yandan da yumurtalarımızı teker teker ekleyelim.
- Yumurtaları ekledikten sonra karışımımıza son olarak un ve vanilyayı ek edip tekrar çırpalım.
- Buzdolabında beklettiğimiz kelepçeli kalıbı alarak kalıbın etrafını alüminyum folyo ile saralım.
- İçerisine hazırladığımız kremayı boşaltalım ve evvelce ısıttığımız 160 °c fırında alt üst fansız ayarda 1 saat pişmeye bırakalım.
- Bu etapta fırının içerisine ısıya sağlam bir kap içerisinde su koyarak cheesecake’in çatlamasını engelleyelim.
- Sürenin sonunda fırının kapağını açalım. Yavaşça sallayarak pişip pişmediğini denetim edelim.
- Salladığımızda çok fazla oynamıyorsa fırını kapatalım.
- Kapağını aralık bırakarak 1 saat kadar oda ısısına gelmesi için dinlenmeye bırakalım.
- Cheesecake’imizin böğürtlenli sosu için sos tenceresine böğürtlen reçelini, ve suyu alarak karıştıralım.
- Diğer taraftan soğuk suyun içerisinde mısır nişastasını çözdürelim ve sosumuza ek edelim.
- Kaynayıncaya kadar daima karıştırarak frambuaz sosunu pişirelim.
- Sos kaynamaya başladıktan sonra vanilyayı ekleyelim ve tekrardan karıştıralım.
- Yaklaşık 1 saat kadar dinlendirdikten sonra cheesecake’i fırından alaralım. Üzerine sosumuzu gezdirelim.
- Hazır olan böğürtlenli cheesecake’imizi dilediğimiz biçimde süsleyerek servis edelim. Afiyetleeeee ❤️.
Reçelli Cheescake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


