Reçelli Cheescake

Reçelli Cheescake Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram labne peyniri
  • 200 ml krema
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Alt tabanı için:

  • 2 paket yulaflı bisküvi (262 gr)
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı fındık
  • Yarım çay bardağından biraz az süt (50 ml)

Üzerinin sosu için:

  • 1 su bardağı böğürtlen reçeli
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı su (125 ml – nişastayı eritmek için)
  • 1 paket vanilya

Reçelli Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Böğürtlenli cheesecake’in alt tabanı için öncelikle yulaflı bisküvi ve fındığı rondoya alarak kum üzere olana kadar rondoyu çalıştıralım.
  2. Hazırladığımız bisküviyi uygun bir kaba aktaralım. Üzerine süt ve eritilmiş tereyağını ekleyerek tüm gereçleri güzelce karıştıralım.
  3. Kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdını yerleştirelim.
  4. Hazırladığımız bisküvili harcı kalıba boşaltalım ve kaşıkla bastırarak sıkıştıralım.
  5. Kremamızı hazırlayana kadar tatlımızın tabanını buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  6. Kreması için uygun bir kasede sıvı kremayı mikserle çırpalım.
  7. Labne peynirini de farklı bir kap içerisinde çırptıktan sonra kremayı üzerine ek edelim.
  8. Üzerine şekeri de ekleyelim ve şeker eriyene kadar güzelce çırpalım.
  9. Kremamızı çırparken bir yandan da yumurtalarımızı teker teker ekleyelim.
  10. Yumurtaları ekledikten sonra karışımımıza son olarak un ve vanilyayı ek edip tekrar çırpalım.
  11. Buzdolabında beklettiğimiz kelepçeli kalıbı alarak kalıbın etrafını alüminyum folyo ile saralım.
  12. İçerisine hazırladığımız kremayı boşaltalım ve evvelce ısıttığımız 160 °c fırında alt üst fansız ayarda 1 saat pişmeye bırakalım.
  13. Bu etapta fırının içerisine ısıya sağlam bir kap içerisinde su koyarak cheesecake’in çatlamasını engelleyelim.
  14. Sürenin sonunda fırının kapağını açalım. Yavaşça sallayarak pişip pişmediğini denetim edelim.
  15. Salladığımızda çok fazla oynamıyorsa fırını kapatalım.
  16. Kapağını aralık bırakarak 1 saat kadar oda ısısına gelmesi için dinlenmeye bırakalım.
  17. Cheesecake’imizin böğürtlenli sosu için sos tenceresine böğürtlen reçelini, ve suyu alarak karıştıralım.
  18. Diğer taraftan soğuk suyun içerisinde mısır nişastasını çözdürelim ve sosumuza ek edelim.
  19. Kaynayıncaya kadar daima karıştırarak frambuaz sosunu pişirelim.
  20. Sos kaynamaya başladıktan sonra vanilyayı ekleyelim ve tekrardan karıştıralım.
  21. Yaklaşık 1 saat kadar dinlendirdikten sonra cheesecake’i fırından alaralım. Üzerine sosumuzu gezdirelim.
  22. Hazır olan böğürtlenli cheesecake’imizi dilediğimiz biçimde süsleyerek servis edelim. Afiyetleeeee ❤️.

Reçelli Cheescake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kıymalı Rulo Patates
Un Helvası Tarifi
Mayalı Poğaça
Haydari Mezesi
Waffle
Çok Pratik Arpa Şehriye Salatası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet