Ramazan Simiti

Ramazan Simiti Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya yahut instant maya
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 tane yumurta (sarısı yüzü için )
  • 1 yemek kaşığı toz mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un (ben 6 su bardağı un kullandım)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sıvı pekmez
  • Susam

Ramazan Simiti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak ılık süt ,şeker ve mayayı karıştırıp bir iki dakika bekletelim.
  2. Üzerine yumurta akını ,mahlebi ,sıvı yağı ,unu ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Yoğurduğumuz hamuru hava almayacak halde ağzını kapatıp en az kırk dakika mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanan hamurun havasını alıp yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp fotoğraftaki üzere form verip tepsiye taban dipe dizelim.
  5. Hamur şekillendirme süreci bitince üzerine sosunu sürüp susam serpelim. Hamuru on dakika tepsi mayası yaptıralım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkınca pak bir bez ile örtüp dinlendirelim. On dakika sonra afiyetle yiyelim.

Ramazan Simiti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bulgurlu Pırasa Çorbası
Sarımsaklı Japon Ekmeği
Çilekli, Kremalı Kek
Ekşili Köfte
Elmalı Kurabiye
Ek Gıda Dönemi Mercimekli Bebek Kısırı
Hdabla | © 2025 |