Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg un (9.5 su bardağı)
- 750 ml ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket (10 gram) toz maya
- Yarım çay bardağı ılık su
Şifası için;
- Yarım su bardağı soğuk su
- Yarım su bardağı kaynar su
- Yarım su bardağı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mayamızı hazırlıyoruz kenara alıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz suya şekeri ve unu ek edip yaklaşık 10 dakika kadar yoğuruyoruz.Dıştan içe yanlışsız.
- Ardından tuzu ek edip yeterlice yediriyoruz,son olarak hazırlamış olduğumuz mayayı da ekleyip 3-4 dakika kadar yoğurup yaklaşık 30 dakika oda sıcaklığında dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu tezgaha alıp havasını alıyoruz ve iki eşit modüle bölüyoruz.
- Bu biçimde 1,5 saat kadar yeniden oda sıcaklığında dinlenmeye bırakıyoruz .
- Dinlenen hamurumuza şifasını sürüp tırnak atıyoruz ve 220 derece fırında denetimli biçimde pişiriyoruz .
- Not= buhar dayanaklı fırınınız varsa buharlı pişirin yok ise yanmaz bir kap ile su koyabilirsiniz fırınınıza deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Daha ayrıntılı görüntü ınstagram sayfamda mevcut.
Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
