Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg un (9.5 su bardağı)
  • 750 ml ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket (10 gram) toz maya
  • Yarım çay bardağı ılık su

Şifası için;

  • Yarım su bardağı soğuk su
  • Yarım su bardağı kaynar su
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mayamızı hazırlıyoruz kenara alıyoruz.
  2. Hazırlamış olduğumuz suya şekeri ve unu ek edip yaklaşık 10 dakika kadar yoğuruyoruz.Dıştan içe yanlışsız.
  3. Ardından tuzu ek edip yeterlice yediriyoruz,son olarak hazırlamış olduğumuz mayayı da ekleyip 3-4 dakika kadar yoğurup yaklaşık 30 dakika oda sıcaklığında dinlendiriyoruz.
  4. Dinlenen hamurumuzu tezgaha alıp havasını alıyoruz ve iki eşit modüle bölüyoruz.
  5. Bu biçimde 1,5 saat kadar yeniden oda sıcaklığında dinlenmeye bırakıyoruz .
  6. Dinlenen hamurumuza şifasını sürüp tırnak atıyoruz ve 220 derece fırında denetimli biçimde pişiriyoruz .
  7. Not= buhar dayanaklı fırınınız varsa buharlı pişirin yok ise yanmaz bir kap ile su koyabilirsiniz fırınınıza deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Daha ayrıntılı görüntü ınstagram sayfamda mevcut.

Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çay Saatinde Tava Böreği
Patates Salatası
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek
Fasulye Turşusundan Kavurma
Zeytinli Kuru Domatesli Mini Ekmekler
Basmati Pilavı (Mantarlı Ve Havuçlu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet