Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 paket kuru maya
  • 2 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek otu

Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak ılık suyu yoğurma kabına alalım üzerine kabartma tozunu ve tuzu atalım kaşıkla güzelce karıştırıp 5 dk bekleyelim.
  2. Beklettiğimiz hacımıza 2 su bardağı unu ekleyip, kaşık yardımı ile tekrar karıştırıp 2 dk bekleyip kalan 2. 5 bardak unu da ekleyip kaşıkla karıştırıp beklemeye alalım.
  3. Hamur iki katı kabarınca üzerine iki kaşık yağ ekleyip, hamurun havasını alarak 2 beze yapalım ve yağlı kağıda bezeleri alalım.
  4. Bezelerimiz 2 kat kabarıp mayalanınca halini verelim ve tepsi mayası için bekleyelim.
  5. Tepsi mayasını alan bezelere pide halini verip, üzerine yumurta sarisini surelim ve isteğe bağlı susam ile çörek otu ekleyip pişirmeye alalım.
  6. Önceden fırını ısıtabildiğiniz kadar ısıtın ki sıcak sıfırda pişirelim.

Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sütlaç
Gözleme Tarifi
Gaziantep Köy Kahkesi
Salçalı Soğanlı Nohutlu Pirinç Pilavı
Puf Puf Pizza Poğaça
Elmalı Havuçlu Kek (Sütsüz,Yoğurtsuz)
Hdabla | © 2025 |