Ramazan Kahkesi

Ramazan Kahkesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz tepeleme
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 5 su bardağı un kontrollü

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu
  • Susam

Ramazan Kahkesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su, süt, maya, şeker yoğurma kabına alınır, karıştırılır 20 dk bekletilir.
  2. Kalan gereçler ek edilerek pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğurulur ,20 dk daha dinlendirilir.
  3. Görseldeki üzere biçim verilerek yağ yumurta pekmez karışımı üzerine sürülür, susam ve çörek otu serpilir.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir, evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir yemeye hazır deneyeceklere.

Afiyet olsun☺️.

Ramazan Kahkesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Petibör Ekler
Kolay Köz Kırmızı Biber Salatası Tarifi (Şahane Bir Meze)
Karamelize Elmalı Kek
Cevizli Tarçınlı Kek (Kış Keki)
Soslu Zeytin
Unsuz Sandviç Ekmeği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet