Ramazan Ṣerbeti/üzüm Ṣerbeti

Ramazan Ṣerbeti/üzüm Ṣerbeti Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 litre su
  • Yarım kase mor üzüm (ortadan kesilmiş)
  • 6 karanfil
  • 3 çubuk tarçın
  • 2,5 çay bardağı toz şeker
  • Çeyrek limonun suyu

Ramazan Ṣerbeti/üzüm Ṣerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye su boşaltılır, öteki gereçlerde eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynatılır.
  3. 15 dakika sonra ocaktan alınır ve düzgünce soğumaya bırakılır.
  4. Soğuduktan sonra süzgeçten geçirilerek buzdolabına kaldırılır.
  5. Buzdolabında en az 4 saat dinlendirilir.
  6. Soğuk tüketmenizi tavsiye ederim şayet ılık tüketirseniz tadını alamazsınız, tıpkı meşrubatlarda olduğu üzere.
  7. Tabiki kaynar yani sıcak biçimde de tükete bilirsiniz lakin sıcak tüketmek isterseniz şeker ölçüsü azaltılabilir 🛑buzdolabında koruma ederken ağzı kapalı sürahi yahut şişede ediniz, aksi takdirde buzdolabı kokusu içine siner ve bu lezzetine mani olabilir.

Not:Fotodaki kase, derin bir kase olduğu için, yanılma olabilir. Üzümlerin tadı çok ekşi olursa, lezzetine tesiri yahut katkısı olabilir. Deneyeceklere afiyet olsun.

Ramazan Ṣerbeti/üzüm Ṣerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmas Kurabıye
Penne Arabiata
Lahmacun
Yeşil Mercimekli Soğuk Yoğurt Çorbası (Pcos Dostu)
10 Dakikada Kır Pidesi
Mandalina Jelli Muhallebi
Hdabla | © 2025 |