Ramazan Ṣerbeti/üzüm Ṣerbeti
Ramazan Ṣerbeti/üzüm Ṣerbeti Tanımı İçin Malzemeler
- 2 litre su
- Yarım kase mor üzüm (ortadan kesilmiş)
- 6 karanfil
- 3 çubuk tarçın
- 2,5 çay bardağı toz şeker
- Çeyrek limonun suyu
Ramazan Ṣerbeti/üzüm Ṣerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye su boşaltılır, öteki gereçlerde eklenir ve kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynatılır.
- 15 dakika sonra ocaktan alınır ve düzgünce soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra süzgeçten geçirilerek buzdolabına kaldırılır.
- Buzdolabında en az 4 saat dinlendirilir.
- Soğuk tüketmenizi tavsiye ederim şayet ılık tüketirseniz tadını alamazsınız, tıpkı meşrubatlarda olduğu üzere.
- Tabiki kaynar yani sıcak biçimde de tükete bilirsiniz lakin sıcak tüketmek isterseniz şeker ölçüsü azaltılabilir 🛑buzdolabında koruma ederken ağzı kapalı sürahi yahut şişede ediniz, aksi takdirde buzdolabı kokusu içine siner ve bu lezzetine mani olabilir.
Not:Fotodaki kase, derin bir kase olduğu için, yanılma olabilir. Üzümlerin tadı çok ekşi olursa, lezzetine tesiri yahut katkısı olabilir. Deneyeceklere afiyet olsun.
Ramazan Ṣerbeti/üzüm Ṣerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







