Püreli Tepsi Kebabı

Püreli Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 600 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 tane domates
- 1 tane biber
- 1 avuç maydanoz
- 5 diş sarımsak
- 2,5 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Püresi için;
- 6 adet patates
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- Su
Üzerine için;
- Domates
- Yeşil biber
Püreli Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce domates, biber, sarımsak, maydanoz ve soğanları küçük küçük doğrayıp, kenara alıyoruz.
- Daha sonra yoğurma kabına doğradığımız köfte için yazdığım tüm materyalleri galeta ununu ekleyerek güzelce yoğurun tepsiyi sıvı yağ koyup köfte harcını elinizle bastırarak yayın.
- Bir kasede salçayı ve su ile incelterek kıymanın üzerine gezdirin.
- Tepsiyi fırına sürerek 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu ortada patates püresinin hazırlanmasına geçebilirsiniz.
- Patatesleri haşlayıp ezdikten sonra başka püre gereçleri koyup karıştırıyoruz ve tepsiye yayıyoruz. Üzerine domatesler ve biberler ile süsleyip tekrar fırına sürerek 30 dakika daha pişirin.
- Domatesler ve biberler üzeri kızarıncaya kadar pişirelim piştikten sonra fırından alarak dilimleyip, servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun… 🫠😋👌😘
Püreli Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








