Püreli Misket Köfte

Püreli Misket Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Yarım çay bardağı maden suyu
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Patates püresi için:

  • 2 adet patates
  • 1 kaşık tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı su

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri

Püreli Misket Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte için tüm gereçleri bir karıştırma kabına alarak yoğuralım. Misket halinde yuvarlayıp kızartalım (ben airfryer kullandım).
  2. Patates püresi için haşlayıp suyunu süzdüğümüz patateslerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ ve sütünü ekleyip blenderdan geçirelim.
  3. Güveç kaplarına püreyi yayalım akabinde köfteleri üzerine dizelim.
  4. Sosu için salçaları kavurup su ile kıvamını ayarlayalım ve köftelerin üzerine dökelim.
  5. Son olarak kaşar peyniri ekleyelim ve 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸

Püreli Misket Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İslim Kebabı
Gökçeada Kurabiyesi
Düdüklüde Orman Kebabı
Zeytinyağlı Kereviz Dolması
Krema Kıvamında Avokado Puding
Terbiyeli Sebze Çorbası
Hdabla | © 2025 |