Püreli Misket Köfte
Püreli Misket Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 300 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- Yarım çay bardağı maden suyu
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Patates püresi için:
- 2 adet patates
- 1 kaşık tereyağ
- Yarım çay bardağı süt
- Karabiber
- Tuz
Sosu için:
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı su
Üzeri için:
- Kaşar peyniri
Püreli Misket Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte için tüm gereçleri bir karıştırma kabına alarak yoğuralım. Misket halinde yuvarlayıp kızartalım (ben airfryer kullandım).
- Patates püresi için haşlayıp suyunu süzdüğümüz patateslerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ ve sütünü ekleyip blenderdan geçirelim.
- Güveç kaplarına püreyi yayalım akabinde köfteleri üzerine dizelim.
- Sosu için salçaları kavurup su ile kıvamını ayarlayalım ve köftelerin üzerine dökelim.
- Son olarak kaşar peyniri ekleyelim ve 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸
Püreli Misket Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






