Püreli Köfte

Püreli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan rendesi
  • 1 çay bardağı galete unu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Püre:

  • 1 kg patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kaşık tereyağ

Sosu:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 bardak sıcak su
  • Az sıvı yağ

Püreli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 kg patatesi küp küp doğrayıp haşlayalım. Daha sonra çatalla ezip üzerine 1 bardak süt, 1 kaşık tereyağ ekleyelim.Kısık ateşte sütünü çekene kadar karıştıralım.
  2. Derin bir kaseye kıymayı koyup üzerine yumurta soğan rendesi, galete unu ve baharatları koyup yeterlice yoğuralım.
  3. Daha sonra köfteden kesimler alıp çanak formu verip borcama sıralayalım.
  4. Kızarana kadar fırında 200 derecede pişirelim.
  5. Pişince çıkarıp ortasına püre koyalım ve kaşar rendesi serpelim.
  6. Salçalı sosunu da borcamın kenarından yanlışsız döküp tekrar fırına verelim.
  7. Kaşarlar eriyip kızarınca fırından alalım. Afiyet olsun. 🤩.

Püreli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ton Balıklı Minik Bazlama
Kadayıflı Şambali Tatlısı
Haşıl Tatlısı
Mangal Tadında Kanat
Kabak Tarator
Patates Köftesi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet