Püreli Köfte

Püreli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- Malzemeler
Köftesi için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 5-6 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı ufalanmış bayat ekmek (galeta unu hoş olmuyor )
- 1 çay kaşığı kırmızı acı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Sos için;
- 1 adet orta uzunluk domates
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Kekik
- Tuz
Püresi için;
- 3 orta uzunluk patates
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- Tuz
Üzeri için;
- 150 gram kaşar peyniri
Püreli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yapılışı; birinci olarak kıymamızı derin kaba alıyoruz ince kıyılmış sarımsak ve öteki materyalleri içerisine ekliyoruz ve güzelce yoğuruyoruz (galete unu yerine katiyen bayat ekmek içi kullanıyoruz daha lezzetli oluyor)
- Yoğurduğumuz kıyma harcını küçük küçük toplar yapıp yarım saat buzdolabında bekletiyoruz. Köftelerimiz beklerken patateslerimizi soyup haşlıyoruz.
- Sos gereçlerimiz de rondoya doldurup, püre haline gelene kadar çektiriyoruz.
- Ardından 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile evvelden ısıtılmış tavaya köftelerimizi alıyoruz güzelce önlü artlı kızartıp üzerine yaptığımız sosu ekleyip sosla birlikte güzelce harmanlayarak pişiriyoruz (5 dk kadar)
- Köftemiz soslu bir biçimde pişerken patateslerimizi ezip püremizi yapıp borcama alıyoruz güzelce üzerini düzeltiyoruz.
- Üzerine soslu köftemizi döküp üzerine ise rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip üzeri kızarana kadar fırınlıyoruz. Bu lezzete bayılacaksınız elinize sıhhat afiyet olsun😍😇
Püreli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









