Tereyağlı Cevizli Ev Baklavası

Tereyağlı Cevizli Mesken Baklavası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 4 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 5-5 buçuk su bardağı un
- Yarım çay kaşığı tuz
İçi için;
- Yarım kilo ceviz
Üzeri için;
- 300 gr tereyağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
Açmak için;
- Yarım kilo mısır nişastası
Şerbeti için;
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Çeyrek limon
Tereyağlı Cevizli Mesken Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle materyallerden ele yapışmayacak hafif sert bir hamur yoğrulur.
- Yoğurdumuz hamur streç sinemaya sarılır ve 2 saat buzdolabında dinlendirilir.
- Bu ortada şerbeti için; şeker ve su kaynamaya konulur. Kaynamaya başlayınca çeyrek limon sıkılır ve kıvamı koyulunca ateşten alınır ve soğumaya bırakılır.
- Dinlenen hamurlar 30 eşit beze yapılır ve tekrar streç sinemayla üzerleri kapatılır.
- Hamurlar bol nişasta ile tek tek açılır ve 3 yufkada bir ceviz konulur. Son 5 yufka kalana kadar devam edilir. Son 5 yufka ortalarına hiçbirşey koymadan üst üste konur ve istenilen halde kesilir.
- 300 gram tereyağ ve 1 su bardağı kadar sıvı yağ eritilir. Kesilen baklavanın üzerine hiçbir yeri kuru kalmayacak biçimde dökülür ve 160′ fansız ayarda fırında en az 1. 5 saat pişirilir.
- Baklava ılık şerbet soğuk olacak formda şerbeti verilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🌼.
Tereyağlı Cevizli Mesken Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





