Tereyağlı Cevizli Ev Baklavası

Tereyağlı Cevizli Mesken Baklavası Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5-5 buçuk su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz

İçi için;

  • Yarım kilo ceviz

Üzeri için;

  • 300 gr tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Açmak için;

  • Yarım kilo mısır nişastası

Şerbeti için;

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Tereyağlı Cevizli Mesken Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle materyallerden ele yapışmayacak hafif sert bir hamur yoğrulur.
  2. Yoğurdumuz hamur streç sinemaya sarılır ve 2 saat buzdolabında dinlendirilir.
  3. Bu ortada şerbeti için; şeker ve su kaynamaya konulur. Kaynamaya başlayınca çeyrek limon sıkılır ve kıvamı koyulunca ateşten alınır ve soğumaya bırakılır.
  4. Dinlenen hamurlar 30 eşit beze yapılır ve tekrar streç sinemayla üzerleri kapatılır.
  5. Hamurlar bol nişasta ile tek tek açılır ve 3 yufkada bir ceviz konulur. Son 5 yufka kalana kadar devam edilir. Son 5 yufka ortalarına hiçbirşey koymadan üst üste konur ve istenilen halde kesilir.
  6. 300 gram tereyağ ve 1 su bardağı kadar sıvı yağ eritilir. Kesilen baklavanın üzerine hiçbir yeri kuru kalmayacak biçimde dökülür ve 160′ fansız ayarda fırında en az 1. 5 saat pişirilir.
  7. Baklava ılık şerbet soğuk olacak formda şerbeti verilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🌼.

Tereyağlı Cevizli Mesken Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Domatesli Dövme Pilavı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Gül Böreği
Sarımsaklı Japon Ekmeği
Pudingli Kurabiye
Tepsi Kek
Çikolatalı Pamuk Muffin
Penne Arabiata
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet