Püreli Domates Çorbası

Püreli Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet olgun domates yahut hazır püre (ben marketlerde satılan kavanozdaki rende domateslerden yaklaşık 1.5 su bardağı kadar kullandım)
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 5-6 su bardağı su (ben 2 bardak soğuk, 4 bardak sıcak su kullandım)
  • 1 su bardağı süt (isteğe bağlı)

Üzeri için:

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Püreli Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle domateslerin kabuğu ince bir formda soyulur ve ikiye kesilip rondodan geçirilir.
  2. Dilerseniz domatesleri rendeleyebilir ya da 2 su bardağı kadar domates sosu kullanabilirsiniz. Ben hazır rendelenmiş domates kullandım :).
  3. Uygun bir tencerede tereyağını eritiyoruz.
  4. Üzerine un ekleyerek karıştırıyoruz ve 1-2 dakika yavaşça kavuruyoruz.
  5. Bu kademede unun kokusu çıkmalı fakat yakmamaya dikkat etmelisiniz.
  6. Ardından rondodan geçirilen domatesleri bu karışıma ek ediyoruz.
  7. Birkaç dakika karıştırarak kavuruyoruz.
  8. Ara verilmeden 1 litre kadar su ek edilip karıştırma sürecini sürdürülür.
  9. 15 dakika bu halde kaynatılır. Lakin ben süratli olması açısından 2 bardak soğuk su ile çözdürdükten sonra geri kalanını sıcak su ekledim 🙂 siz isterseniz hepsini oda sıcaklığında da ekleyebilirsiniz.
  10. Süt eklenecekse bu evrede sütü ek edilip birkaç dakika daha kaynatılır.
  11. Tuzu ek edip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Sütün kesmemesi için oda sıcaklığında olmasına dikkat ediyoruz.
  12. Altını kapatıp servis kasesine alıyoruz.
  13. İsteğinize nazaran servis yaparken üzerine kaşar peyniri rendesi ek edebilirsiniz.

Deneyeceklere afiyet olsun😋😇.

Püreli Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kakaolu Kurabiye
Unsuz Coconut Kek (Pcos Dostu – 1 Porsiyon)
Valentine’s Day Pasta
Frambuazlı Trileçe Tarifi
10 Dakikada Anne Kurabiyesi (Videolu)
Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2025 |