Puf Puf Poğaça
Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayıralım)
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı instant maya (yarım paket)
- 3.5 su bardağı un
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru için 1 su bardağı ılık su, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 yumurtanın akı, 1,5 yemek kaşığı toz şeker ve yarım tatlı kaşığı tuzu uygun bir karıştırma kabına alalım. Tel çırpıcı ile gereçlerimizi çırpalım.
- Ardından yarım paket instant mayayı ve unu yavaş yavaş yoğurma kabına ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
- Hamurumuz güzelce toparlandıktan sonra üzerini streç sinemayla kapatalım. Pak bir örtüyü örterek ılık bir ortamda 1 saat boyunca mayalanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım şöyle bir tekrardan yoğurarak toparlayalım.
- Ardından hamuru 12 kesim olacak biçimde bölelim.
- Elde ettiğimiz her bir hamur kesimini içe gerçek toparlayalım. Elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
- Şekillendirdiğimiz poğaçaları fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim ve yaklaşık 20 dakika boyunca tepsi mayası için bekletelim.
- Tepsi mayasının akabinde hamurların üzerine ayırdığımız yumurta sarısını çırparak bir fırça yardımıyla sürelim.
- Son olarak poğaçaların üzerine çatalın ucuyla çizikler atalım. Dilerseniz susam, çörek otu ya da haşhaş serpebilirsiniz.
- 180 derece fırında, fansız ayarda 25 dakika boyunca poğaçaları pişmeye bırakalım.
- Altı üstü güzelce kızaran poğaçalarımız servise hazır.
Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









