Puf Puf Poğaça

Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayıralım)
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya (yarım paket)
  • 3.5 su bardağı un

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı

Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru için 1 su bardağı ılık su, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 yumurtanın akı, 1,5 yemek kaşığı toz şeker ve yarım tatlı kaşığı tuzu uygun bir karıştırma kabına alalım. Tel çırpıcı ile gereçlerimizi çırpalım.
  2. Ardından yarım paket instant mayayı ve unu yavaş yavaş yoğurma kabına ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
  3. Hamurumuz güzelce toparlandıktan sonra üzerini streç sinemayla kapatalım. Pak bir örtüyü örterek ılık bir ortamda 1 saat boyunca mayalanmaya bırakalım.
  4. Sürenin sonunda mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım şöyle bir tekrardan yoğurarak toparlayalım.
  5. Ardından hamuru 12 kesim olacak biçimde bölelim.
  6. Elde ettiğimiz her bir hamur kesimini içe gerçek toparlayalım. Elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
  7. Şekillendirdiğimiz poğaçaları fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim ve yaklaşık 20 dakika boyunca tepsi mayası için bekletelim.
  8. Tepsi mayasının akabinde hamurların üzerine ayırdığımız yumurta sarısını çırparak bir fırça yardımıyla sürelim.
  9. Son olarak poğaçaların üzerine çatalın ucuyla çizikler atalım. Dilerseniz susam, çörek otu ya da haşhaş serpebilirsiniz.
  10. 180 derece fırında, fansız ayarda 25 dakika boyunca poğaçaları pişmeye bırakalım.
  11. Altı üstü güzelce kızaran poğaçalarımız servise hazır.

Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karışık Turşu Tam Ölçülü
Dev Bisküvi Pastası
Sulu Köfte
Soslu Kuzu Marulu Salatası
Havuçlu Soğanlı Bulgur Pilavı
Limonata Tarifi
Hdabla | © 2025 |