Puf Puf Poğaça
Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya (42 gr)
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık süt (200 ml)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 1 adet yumurta { sarısı dışına sürülecek }
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 7-7.5 su bardağı un
İç harcı;
- Maydanoz
- Peynir
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu ( isteğe bağlı )
Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Puf puf poğaçamızın hamuru için yoğurma kabına ılık su, ılık süt, sıvı yağ, yumurtanın beyazını, şeker ve yaş mayayı alalım ve maya eriyene kadar güzelce karıştıralım.
- Ardından tuz ve unun bir kısmını ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Unu yavaş yavaş ek ederek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
- Hamurumuz kulak göğsü kıvamını aldıktan sonra tezgaha alarak bir müddet de tezgahta yoğurarak toparlayalım ve tekrar yoğurma kabımıza alalım.
- Hamurumuzun üzerini streçleyip etrafına pak bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda kabaran ve mayası gelen hamurumuzu yoğurarak havasını alalım.
- Ardından tezgah alalım toparlayalım ve eşit kesimlere ayıralım ve içlerine maydanoz peynir ekleyip kapatalım.
- Mayalı poğaçalarımızın üzerine çırpılmış yumurta sürüp susam yahut çörek otu serperek 15-20 dakika kadar tepsi mayasının gelmesi için bekletelim.
- Ardından poğaçalarımızı evvelce ısıtılmış 180°c fırında alt-üst ayarda yaklaşık 20-25( fırından fırına değişebilir süre) dakika pişmeye bırakalım.
Pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!.
Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










