Puf Puf Poğaça

Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket yaş maya (42gr)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Alabildiği kadar un

Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, sıvı yağ, su ,yumurta, yaş maya, tuz ve şekeri derin bir kaba alın, yaş mayayı düzgünce karıştırarak elinizle eritin .
  2. Üzerine denetimli bir halde unumuzu ekleyelim (ele yapışmayacak bir formda olcak hamurumuz).
  3. Mayası gelene kadar üzerini örtü ile kapatalım.
  4. Mayası gelen hamurumuzu dilediğiniz üzere hal vererek tepsiye dizelim.
  5. Yuvarlak yaptım ben dilerseniz D biçiminde içi peynirli dilerseniz simit biçiminde ben sade yuvarlak yaptım lakin içerisine sosis peynir zeytin ne isterseniz katabilirsiniz.
  6. Benim fırın derecem 180° 35 dk da pişiriyor.
    Afiyet olsun

Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ağızda Dağılan Kurabiye
Tavuk Tabanlı Pizza
Sebzeli Köfte Tarifi
Pamuk Kek (Videolu)
Pırasa Mücveri Tarifi
Pişmaniye Kurabiye
Hdabla | © 2025 |