Puf Puf Poğaça

Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta (akı hamur için sarısı üzeri için)
  • Aldığı kadar un (ele yapışmayacak kıvamda)

Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü ,sıvı yağı, yumurta aklarını ,tuzu ,şekeri uygun bi leğene alıp karıştıralım.
  2. Suyun içine mayayı alıp eritelim.
  3. Mayayı gereçlere bekleyelim.
  4. Unu azar azar ek edelim.
  5. Yumuşak bi kıvam alacak hamuru toparlayım üzerini örtüp sıcak ortamda 1 saat bekletelim.
  6. Hamurdan eşit modüller alıp (büyüklüğü size kalmış).
  7. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye dizelim.
  8. Yumurtayı sarısını üzerlerine sürelim çörek otu serpiştirelim.
  9. 180 derece fırına pişmeye bırakalım. 🍂.

Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekler
Soğanlı Börek (Baklava Yufkası Ve Milföy İle)
Meşhur Bursa Cantık
Sütlaç
Mannele Tarifi (Brioche Adamlar)
Kete
Hdabla | © 2025 |