Kete

Kete Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı soğuk süt
- 50 gr katıyağ + yarım çay bardağı sıvı yağ
Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
- 4 su bardağı unu derin bir kaba koyuyoruz.
- Üzerine 1,5 tatlı kaşığı tuzu ve soğuk sütü ekleyip, güzelce yoğurun.
- 10 eşit bezeye ayırın.
- 50 gr katıyağı eritin. Üzerine sıvı yağ ekleyip karıştırın.
- Bir bezeyi açın ve kenara ayırın. İkinci bezeyi de açın ve üzerine sıvı yağ karışımını sürün.
- Ayırdığınız açtığınız hamuru üzerine koyup, tekrar az yağlayın.
- Hamuru rulo sarıp, yuvarlak kıvırın ve dinlenmeye alın.
- Tüm hamurlar bitince 5 tane yapmış olacaksınız. Pişirmeden evvel biraz daha oklava ile açın.
- Az yağlanmış tavada yağlayarak pişirin.Afiyet olsun.
Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







