Kete

Kete Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 50 gr katıyağ + yarım çay bardağı sıvı yağ

Kete Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 4 su bardağı unu derin bir kaba koyuyoruz.
  2. Üzerine 1,5 tatlı kaşığı tuzu ve soğuk sütü ekleyip, güzelce yoğurun.
  3. 10 eşit bezeye ayırın.
  4. 50 gr katıyağı eritin. Üzerine sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  5. Bir bezeyi açın ve kenara ayırın. İkinci bezeyi de açın ve üzerine sıvı yağ karışımını sürün.
  6. Ayırdığınız açtığınız hamuru üzerine koyup, tekrar az yağlayın.
  7. Hamuru rulo sarıp, yuvarlak kıvırın ve dinlenmeye alın.
  8. Tüm hamurlar bitince 5 tane yapmış olacaksınız. Pişirmeden evvel biraz daha oklava ile açın.
  9. Az yağlanmış tavada yağlayarak pişirin.Afiyet olsun.

Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tahinli Cevizli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabaklı Krakerler (Videolu)
Ispanaklı Şehriye Çorbası
Puf Böreğini Bir De Böyle Deneyin Bayılacaksınız
Aşırı Lezzetli Yumurtalı Ekmek Üstü Kahvaltı
Muteşem Şekerpare
Köfte Şöleni
Hdabla | © 2024 |