Puf Puf Poğaça

Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta (sarısını üzerine sürmek için ayırdım, akını da hamura koydum)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ( ben zeytin yağı kullandım)
  • 100 gram tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı kuru maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 4-5 su bardağı un

Arası için;

  • Taze mesken peyniri

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru mayayı ılık süt ve ılık suda beş dk beklettikten sonra içine şeker, tuz, yumurta akını, sirke, oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağını ekleyelim ve karıştıralım.
  2. Daha sonra unu denetimli olarak ekleyelim ve yumuşacık hamur elde edene kadar yoğuralım.
  3. Yoğurduğumuz hamuru 1 saat dinlendirelim, vakit diliminin sonunda bezelere ayıralım ve içine taze mesken peynirini koyup istediğimiz şekili verelim .
  4. Tepsiye dizdikten sonra on dk da tepsi mayasını almasını bekleyelim, daha sonra 180 derece fırında 25 dk pişirelim afiyet olsun 🥰.

Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantar Çorbası
Makarna Salatası
Kahvaltılık Biber Turşusu
Kremalı Makarna
Köstebek Pasta
Harire (Yöresel Tatlı)
Hdabla | © 2025 |