Puf Puf Poğaça

Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yaklaşık 7 su bardağı un (markaya nazaran değişiyor, elinizle ayarlayın daha az yada daha fazla un katmanız gerekebilir)
Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü ve suyu küçük bi tencereye boşaltıp hafifçe ısıtın çok ısıtmayın sıcak değil “ ılık”olmalı.
- Yoğurma kabına mayayı ve şekeri koyup üstüne ılıttığınız sütü boşaltıp kapağını kapatın 15 dk sonra kapağı açtığınızda mayanın etkinleştiğini göreceksiniz.
- Sıvı yağı ve tuzu ekledikten sonra yavaş yavaş ununu eklemeye başlayın birden 7 su bardağı eklemeyin evvel 2 bardak ekleyin sonra yavaş yavaş ekleyin elinizle karıştırarak yapın.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz çok sert olmasın hamurunuz.
- Üstünü streçleyip mümkünse sıcak bi ortamda 50 dk bekleyin.
- Kabaran hamurunuzun içine peynir, kaşar vs. Koyun isterseniz boş şekillendirin yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üstüne yumurta sarısı ve susam döküp evvelden ısıttığınız 180 derecelik ayarda pişirin benim fırınım 20 dakikada pişiriyor. Onu siz denetim edersiniz.Afiyet olsun. 🫠.
Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
