Puf Puf Kek (Anne Keki)

Puf Puf Kek (Anne Keki) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker ( az şekerli seviyorsanız 1 bardakta kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı yağ ( sıvı yağ)
  • 1 su bardağı süt ( yahut yoğurt)
  • 2 paket kabartma tuzu
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı un
  • ( kakaolu yapmak isterseniz 3 yemek kaşığı kakao )

Puf Puf Kek (Anne Keki) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurtayı mikser yardımı ile güzelce çırpın pürüzsüz köpük köpük bir kıvam alana kadar ortalama 5 dk.
  2. Yağ ve sütü de katıp el çırpıcısı ile devam edelim.
  3. Kuru materyalleri elekten geçirip yavaş yavaş karıştırarak katalım.
  4. Yağladığımız kek kalıbına harcımızı dökelim iki üç kere yavaşça tezgaha vuralım havası dışarı çıksın köpükleri görürsünüz aslında.
  5. Önceden ısıttığımız 170 derece fırına koyalım orta göze koyalım fırınınızın pişirme derecesine nazaran ayarlayın yerini ,yarım saat ağzını açmadan pişirin sonra kürdan yardımı ile denetim ediniz.

Puf Puf Kek (Anne Keki) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Portakallı Tam Buğday Unlu Pancake
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pofidik Poğaça
El Açması Ispanaklı Börek
Elmalı Cevizli Muhallebi
En İyi Mantı Tarifi
Puf Puf Poğaça
Ev Baklavası
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.