Puf Puf Kare Poğaça Tarifi

Puf Puf Kare Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı yoksa sıvı yağda olur
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz (sağlığınıza göre)
  • 1 tatlı kaşığı şeker

İç harcı için:

  • Yeterince peynir

Puf Puf Kare Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kaba un, tuz, şeker, maya, yağ, yumurta akı, süt katıp kulak göğsü yumuşaklığında yoğurulur mayalanmaya bırakılır.
  2. Tezgaha un sepeleyip hamur toparlanır 12 eşit kesime bölüp bezeler yapılır.
  3. Bezelerin herbiri merdaneyle fincan tabağından bi tık büyük açılır.
  4. Fotoğraftaki üzere bir parmak eninde köşelerden içe kapatılır karşıt çevrilir ortasına bir tatlı kaşığı ufalanmış peynir konur hamur karşılıklı uçlardan kapatılır kenarlarından yapıştırılır peynir akmasın.
  5. Bezelerin her birini tıpkı halde yapıp yapıştırdığımız tarafı alta gelecek biçimde yağlı kâğıt serili tepsiye dizilir( yağlı kâğıt yoksa tepsi yağlanarakta olur.
  6. 10 dk kadar tepsi mayası yaptırılır.
  7. Poğaçaların üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürülür, orta kısmına susam sepelenir şık durur kenarları boş kalsın.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli kızarana kadar pişirilir. Deneyenlere afiyet olsun⚘

Puf Puf Kare Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Papaz Yahnisi
Şekerpare
Düdüklüde Barbunya Yemeği
Haşhaşlı Tatlı
Salçasız Etli Nohut Yemeği
Kolay Mayasız Poğaça
Hdabla | © 2025 |