Puf Puf Kare Poğaça Tarifi

Puf Puf Kare Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 su bardağı ılık süt
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı yoksa sıvı yağda olur
- 4 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz (sağlığınıza göre)
- 1 tatlı kaşığı şeker
İç harcı için:
- Yeterince peynir
Puf Puf Kare Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba un, tuz, şeker, maya, yağ, yumurta akı, süt katıp kulak göğsü yumuşaklığında yoğurulur mayalanmaya bırakılır.
- Tezgaha un sepeleyip hamur toparlanır 12 eşit kesime bölüp bezeler yapılır.
- Bezelerin herbiri merdaneyle fincan tabağından bi tık büyük açılır.
- Fotoğraftaki üzere bir parmak eninde köşelerden içe kapatılır karşıt çevrilir ortasına bir tatlı kaşığı ufalanmış peynir konur hamur karşılıklı uçlardan kapatılır kenarlarından yapıştırılır peynir akmasın.
- Bezelerin her birini tıpkı halde yapıp yapıştırdığımız tarafı alta gelecek biçimde yağlı kâğıt serili tepsiye dizilir( yağlı kâğıt yoksa tepsi yağlanarakta olur.
- 10 dk kadar tepsi mayası yaptırılır.
- Poğaçaların üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürülür, orta kısmına susam sepelenir şık durur kenarları boş kalsın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli kızarana kadar pişirilir. Deneyenlere afiyet olsun⚘
Puf Puf Kare Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








