Puf Puf Kabaran Pişi Tarifi

Puf Puf Kabaran Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 3-3,5 su bardağı un
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Puf Puf Kabaran Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kabın içerisine sütü mayayı tuz alalım ve çırpalım.
- Ardından yumurtamızı unumuzun denetimli bir halde ekleyelim hamurumuzu yoğuralım.
- Hamurumuzu yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Yoğurduktan sonra hamurumuzu 30 dk mayalandırmaya bırakalım.
- Hamuru un serptiğimiz tezgahın üzerine yarım cm kalınlığında açalım.
- Açtığımız hamurumuzu kurabiye aparatı ya da su bardağı ile yuvarlak hal verelim.
- Sonra kızmış tavada kızartalım.
- Pişilerimizi kızartırken denetimli bir formda çevirerek iki tarafında kızartalım.
Deneyenleri şimdiden afiyet olsun 🌸.
Puf Puf Kabaran Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


